Actyva Disciplina

Disciplina

Ordning på frissigt och ostyrigt hår

Det frissiga hårets ostyrighet gör det särskilt svårt att hålla det i ordning. Eftersom håret nästan alltid är vågigt eller lockigt, ofta matt och grovt vid beröring, så har det en tendens att svälla och förlora stylingen, särskilt när det är fuktigt i luften.


Perfekt rakt: den som väljer att ha håret rakt är tvungen att ofta eller dagligen använda en plattång för att bibehålla håret rakt och kontrollera frissigheten. Risken är att det skapas en ond cirkel, som när den progressivt berövar håret sin naturliga återfuktning, gör att håret krullar sig mer och mer och känns ännu grövre vid beröring och med allt större känslighet för fukt. För att förlänga den raka effekten, skydda håret från väder och vind och bibehålla lystern, kan man använda behandlingar, som skapar ett skyddshölje på längderna som bibehåller återfuktningen och gör dem ogenomträngliga mot fukt.

Naturligt livfullt: I många fall önskas det däremot en mer ledig stil, som framhäver det vågiga eller lockiga hårets naturliga rörelse. Även i detta fall är det av grundläggande betydelse att man använder produkter som ger näring åt håret och som utgör en barriär mot fukt. De produkter som framhäver lockarna och skyddar dem från den frissiga effekten ska vara lika fuktgivande och närande som de produkter som är avsedda för rakt hår. De får dock inte tynga ner håret så att lockarnas följsamhet försvinner. Det slutgiltiga syftet är att skapa glänsande, mjuka och elastiska lockar och hålla svällningar och frissighet under kontroll.

Jämnt och naturligt: Det vanligaste önskemålet är att håret ska bli lättare att styla och bibehålla formen länge. ACTYVA föreslår DISCIPLINA, en produktlinje som skapats för att försiktigt få ordning på frissigt och ostyrigt hår och bibehålla önskad look. Perfekt rakt eller naturligt lockigt.