Actyva Nuova Fibra

Nuova Fibra

Först och främst friskt hår

Vi kan föreställa oss hårets struktur som något som liknar strukturen i växternas stammar; en inre dominerande struktur (fibern) och ett yttre hölje (fjällskiktet), som innesluter och skyddar, bestående av flera lager keratinfjäll ovanpå varandra. Beroende på sin position, är ytterhöljet det första som utsätts för olika sensibiliseringsfaktorer och skador. Dessa kan vara fysiska (ljus, salt, klor, föroreningar), mekaniska (frekvent tvätt med aggressiva rengöringsmedel, gnuggningar, borstningar, regelbunden användning av hårtork och plattång), kemiska (färgning, blekning och permanent). Dessa faktorer framkallar en progressiv förändring i den yttre vävnaden med påföljande försvagning av hela kapillärstrukturen.

Med tiden utsätts håret för ett fysiskt slitage, som vi även kan kalla åldrande: ytterhöljets fjäll reser sig progressivt tills vävnaden lossnar och går sönder, så att den inre fibern träder fram, och detta ger topparna och längderna det typiska skadade utseendet. Som aldrig förr behövs det idag effektiva tjänster för att restaurera de skadade kapillärstrukturerna och återställa den typiska kosmetiska känslan av ett friskt hår, skyddat från åldrandets effekter.

Nuova Fibra är ett behandlingsprogram som syftar till att minimera åldrandets effekt och bibehålla fiberns sammanhållning över längre tid. Särskilt lämpat för långt och mycket känsligt hår, när man behöver jämna längderna och ge håret elasticitet och stadga. Segmentet NUOVA FIBRA kan ses som en rekonstruktionsbehandling för försvagat och mycket känsligt hår, som skadats av ålder eller av felaktig skötsel.

8 artiklar

per sida

8 artiklar

per sida