Actyva p factor

p factor

Det går att förebygga och behandla håravfall

Förändringar i livsstil, stress, trötthet, miljöpåverkningar, hormonella och metabola störningar har, under de senare åren, orsakat en konstant ökning av personer med håravfallsproblem.

Skallighet (alopecia androgenetica) är den mest vanliga sjukdomen och den drabbar cirka 80% av männen och 50% av kvinnorna. Den består av en progressiv miniatyrisering av hårsäcken, som orsakats av de androgena hormonernas inverkan på känsliga personer. Denna känslighet beror framför allt på en enzym, 5-α reduktas, som omvandlar testosteron till sitt kraftigaste derivat: dihydrotestosteron (DHT). När DHT-nivåerna är höga producerar hårsäckarna allt ljusare och tunnare strån, tills de övergår till ett osynligt dun. Ingreppen för att motverka detta grundar sig därför på blockering av enzymen 5-α reduktas.

Diffust håravfall (telogen effluvium) ger ett rikligt håravfall i viloläge (telogen fas). Denna sjukdom drabbar framför allt kvinnor och orsakerna kan vara flera: akut eller kronisk stress; sjukdomar; kirurgiska ingrepp och medicinbehandlingar; hormonrubbningar och graviditeter; avmagringskurer, ätstörningar och hårbottenstörningar, såsom seborré och mjäll.

Sjukdomen behandlas med funktionella ämnen som stimulerar hårets växtfas och samtidigt behandlas den orsak som framkallat problemet.

ACTYVA's svar på kosmetisk behandling av dessa störningar är P FACTOR: det första integrerade systemet i tre faser för att rengöra, återställa och förebygga håravfall genom att motverka de fria radikalernas skadliga effekter och bibehålla hårets hälsa.