Gocciani

Välkommen till Gocciani

Gocciani är din kompletta leverantör av produkter inom hår-, hud- och kroppsvård. Vi finns alltid nära dig med representation på elva platser runtom i landet. Vi har erfarenheten och kunskapen efter 20 år av framgångsrikt och målmedvetet arbete. Och vi erbjuder de största varumärkena tillsammans med exklusiva agenturer som Luxury Hair Pro, Kemon, Indola och Antidot Pro.


För oss på Gocciani är helheten viktigast. En helhet som ger dig produkter av högsta klass, snabb leverans och service, utbildning och inspiration samt flexibla villkor. På flera orter erbjuder vi expressleverans samma dag. Vi har tre större show room för salongsinredning. Som kund hos oss väljer du att handla på det sätt som passar dig bäst – via internet, i butik, per telefon eller personlig säljare.


Tillsammans med våra kunder har vi kommit långt på 20 år. Och vi är inte framme än på länge. Varmt välkommen att fortsätta resan med Gocciani.

 

Klicka här för att läsa om oss som jobbar på Gocciani.


IMPORT AV SPÄNNANDE PRODUKTER | NÄTBUTIK | SNABBA LEVERANSER
PERSONLIG SERVICE | STORT UTBUD | BUTIKER
EGNA VARUMÄRKEN | BRANSCHKUNSKAP | KURSVERKSAMHET  

 

 

Gocciani Huset

Historik

Gocciani AB grundades 1999 av Helén Engström i ett garage utan för Uddevalla. Trots det något italienskklingande namnet är det ett helsvenskt familjeföretag.


Heléns största utmaning var att starta en nätbutik för frisörer under en tid då näthandel var något nytt, inte minst i vår branch. Få trodde att frisörer ville handla via internet, men hennes teknikintresse smittade av sig, frisörer och salonger hoppade på i rask takt!


Från början var inte målet att bli en komplett grossist utan fokusera på specifika produkter och produktserier, men när efterfrågan växte följde sortimentet med. Hårfärg och plattänger följdes av en stor satsning på att erbjuda löshår.


Gocciani blev marknadsledande inom löshår som också stod för största delen av företagets omsättning under de första tio åren. Tidigttog Helén agenturen för Luxury Hair Pro by Green Light, ett stort italienskt varumärke som under åren har kommit att uppskattas av tusentals frisörer runt om i Sverige.


Omsättningen ökade snabbt och Helén kan stoltsera med många fina utmärkelser däribland ”Årets Superföretag” tre gånger, Gasellutmärkelse två gånger och ”Årets företagare”.


2014 lämnade Helén över VD-posten till sin son André Engström som sedan dess driver Gocciani. I början av 2017 förvärvade Gocciani AB frisörgrossisten Linette Här i Sverige AB som då var en stor butikskedja endast för frisörer. Målet för Gocciani var att dessa bolag tillsammans skulle bli en av Sveriges största samarbetspartner för salonger med oslagbar service i kombination med lokal närvaro. Gocciani med lager, inriktning på import, web och produktkatalog och Linette Här i Sverige med butiker, lokala förankringar och utbildningar utgör tillsammans en komplett partner.


Som ett naturligt steg byter butikerna namn till Gocciani under våren 2019, för att på ett tydligare sätt visa på styrkan, bredden och närheten till kunderna. Ett perfekt sätt att fira 20 år i branschen.