Försäljningsvillkor

Försäljningsvillkor

Dessa försäljningsvillkor gäller vid försäljning och leverans inom Sveriges gränser till företag inom branschen. Priserna är angivna i svenska kronor exkl. moms med reservation för prisändringar. Vid försäljning och leverans inom övriga EU och utanför EU förbehåller vi oss rätten att tillämpa andra villkor. Vänligen kontakta oss för närmare besked om på vilka villkor sådan försäljning och leverans kan ske. (Frakten till Norge, Finland och Danmark är 129 kr och fraktfri gräns är 2000 SEK.

Leveransvillkor

Fraktfri gräns är 1200 kr exkl. moms. Vid order under 1200 kr är frakten 89 kr exkl. moms. Vill du försöka säkerställa din leverans av hår till följande dag kan du välja post-express, postens faktiska kostnader och leveransvillkor gäller. I nuläget: Inrikes utdelning mån-fre 150 kr. Du kan även beställa bud/express från våra butiker, det kostar från 99 kr oavsett orderbelopp. Kontakta butiken i din stad för mer information. Om du av någon anledning inte får dina varor inom beräknad tid äger du som kund inte rätt att kräva ersättning för kostnader eller utebliven förtjänst. Beställningsvaror levereras efter överenskommelse vid ordertillfället.

Betalningsvillkor

Betalningsvillkor 30 dagar netto. Längre kredit kan lämnas efter överenskommelse. Vi förbehåller oss rätten att genomföra en kreditprövning. Om betalning inte sker enligt avtalad tid tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr inkl. moms. Från förfallodagen debiteras dröjsmålsränta med f.n. 2 % per månad. Gocciani AB / Gocciani Stores AB har rätt att överlåta och/eller pantsätta fordran enligt gällande lag. Om du ej har kreditvärdighet eller har betalningsanmärkningar ger vi dig ändå möjlighet att handla hos oss, men då endast kontant eller via, förskotts- eller kortbetalning. Eventuella avgifter för detta står du själv för. Det kostar för närvarande 75 kr exkl. moms för postförskott/efterkrav. Avgifterna följer speditörernas faktiska avgifter och tillkommer oavsett om ordern är fraktfri. Ej uthämtade försändelser faktureras med f.n. 210 kr samt fraktkostnader. Varan förblir säljarens egendom tills dess att fakturans totalbelopp är till fullo betald. Köparen betalar nödvändiga försäkringar.
Expeditionsavgift/Fakturaavgift på 25 kr tillkommer vid order under 1200 kr vid faktura. Vid kortbetalning, banköverföring och kontantbetalning tillkommer inte avgiften.”

Elev: Om du har ett elevkonto skickas alltid ordern mot postförskott eller efterkrav (75 kr) + ev. frakt.

Garanti

Alla el-artiklar har 6 månaders garanti från inköpsdatum om inget annat anges. Går det inte att reparera varan ersätts den med en ny eller likvärdig produkt. Inredning har 1 års garanti. Vi gör alltid allt för att rätta till eventuella problem med reservdelar osv. Kvitto/faktura måste finnas för att styrka inköpsdatum. Eventuell frakt betalas av kunden.

El-artiklar

Vid reklamationer av el-produkter gäller följande.
Vid retur av felaktig produkt skall kvitto eller annat inköpsbevis returneras tillsammans med produkten. På kvittot anges garantivillkoren för den specifika produkten ni köpt. Garantitiden varierar mellan olika varumärken men är vanligtvis 1 år. Vid köp av en el-produkt anges den aktuella garantitiden på er order.
Givetvis gäller EJ garantin om produkten behandlats vårdslöst eller om man EJ följt skötsel- och bruksanvisningar. Slitdelar och batterier omfattas EJ av garanti.

Användning första gången
Observera även bruksanvisningen för produkten vid första användningstillfället. Viktigt att följa t.ex. rekommenderad uppladdningstid.
Handhavandefel
Fel som uppstår vid handhavande av produkten, så som att produkten tappas av kunden omfattas inte av garantin.
Upptäckt av fel på produkten
Om du upptäcker ett fel på produkten direkt när den plockas upp ur kartongen ska du INTE använda produkten! Vid reklamation meddela oss omgående (inom 24h från inköpstillfället) att produkten är felaktig.
Skötselråd
Följ alltid produktens medföljande bruksanvisning. Viktigt att produkten sköts enligt bifogad instruktion. Läs mer om skötselråd och garanti för respektive produkt på vår hemsida.
CANO
1 års garanti. (Vi använder frisörens försäljningskvitto om det är så att den funnits i frisörens lager en längre tid innan den blivit såld.)
Cano Clipper/Trimmer: Håll verktyget rent med medföljande borste och använd olja vid behov. Läs medföljande information.
Cano Styler: Håll verktyget rent, rengör plattorna vid behov. Läs medföljande information.
Cano Hair Dryer: Håll hårtorken ren. Använd inte tillsammans med diffuser. Läs medföljande information.

Returer & Reklamationer

Överenskommelse i butik, via telefon eller mail skall alltid ske. Därefter skall alla returer, reklamationer eller byten sändas till oss på avtalat sätt. Du erhåller då ett returordernummer som skall anges i försändelsen. Bifoga alltid en kopia på inköpsfakturan och var vänlig ange orsak till reklamationen, bytet eller returen så utförligt som möjligt. Frakter i samband med byten eller returer betalas av kund. Alla returer måste skickas i originalförpackning. Vid godkänd reklamation återbetalas alla era utlägg för frakter, om de skickats enligt våra överenskommelser. Vid återköp debiteras vår faktiska fraktkostnad för utleveransen. Om varan är synligt skadad vid leverans skall du direkt reklamera till transportören, annars i efterhand. Har vi levererat fel vara eller att färgnyansen inte stämmer är det du som skall meddela oss omgående så vi kan rätta till vårt misstag. Självklart byter vi varan utan någon kostnad för dig. Du kan aldrig kräva oss för kostnader eller utebliven förtjänst vid felaktig/försenad leverans. Returer skall göras senast 14 dagar efter leverans.

Klicka här för en blankett att fylla i för retur eller reklamation. Fyll i på skärmen och skriv ut eller skriv ut och fyll i med penna.


Inredning

Vid reklamationer av inredning gäller följande.
All inredning har 1 års garanti. Pumpar till Contira kundstolar har 3 års garanti. Garantin omfattar fabrikationsfel, inte normalt slitage.

Garantivillkor inredning

För att garantin skall gälla måste man ta hand om inredningen på följande sätt.

• Kundstolarnas pumpar håller och mår bättre om man använder låsfunktionen på pumpen om man ska lyfta stolen för att t ex. flytta den.
• Rengöring av konstläder med Skai rengöringsspray, spraya på en trasa alt. papper och torka sedan skinnet tills det är torrt. Undvik att spraya direkt på skinnet, låter man det sitta för länge så kan det ha en blekande effekt. Detta gäller all inredning med konstläder.
• Sadelstolar, rensa hjulen från ev. hår som fastnat för att de ska hålla längre. Om man inte rensar så kommer håret till slut att skjuta bort vissa delar som gör att hjulet går sönder.
• Porslinsskålar på schamponeringar kan missfärgas om t ex. färgfläckar ligger kvar för länge, då kan glaseringen skadas. Rengör snarast vid spilld färg.
• Alla produkter som har något mekaniskt eller hydrauliskt t ex. massageschamponering eller en barberarstol mår bättre och håller längre om man sköter om dem och smörjer/fettar in delar som behöver smörjas.
• För alla ytor med laminat, använd inte för blöt trasa vid rengöring.
• Vapozone skall helst användas med destillerat vatten. Rengör behållaren regelbundet med vanligt vatten och torka ur med ren trasa alternativt papper för att få bort ev. beläggningar.

Nätbutiken

Presenter och eventuella rabatter eller rabattkoder måste du som kund välja i nätbutiken samtidigt som ordern görs. Det går inte att få presenter eller rabatter i efterhand.

Integritetspolicy (GDPR)

Vi tar alltid hand om dina personuppgifter på ett så säkert sätt som möjligt och hanterar aldrig mer information än vad vi behöver för att leverera bra tjänster och produkter. För att kunna handla hos oss behöver du godkänna att vi hanterar dina personuppgifter.

Klicka här för att läsa mer om vår integritetspolicy.


Miljöansvar

Alla våra produkter är tillverkade enligt GMP standard och registrerade hos Läkemedelsverket. Vi är anslutna till REPA. Genom att betala förpackningsavgifter fullgör vi de krav som ställs enligt förpackningsförordningen för återvinning och källsortering.

Övrigt

Vid frågor, tveksamheter eller problem, hör alltid av er till oss. Reservation för tryckfel och eventuella prisförändringar.