Frågor om hårförlängning

Hårförlängningar - Vanliga frågor om hårförlängning

Jag har länge funderat på hårförlängning. Jag har ganska kort hår och undrar om det utgör något problem eller om man måste vänta tills det blir lite längre?

Svar: Man kan med denna metod förlänga även korta hår. För att det skall bli ”osynligt”, bör över håret täcka ”pluttarna”. Men det är många som inte tycker att det gör något om man ser en liten skarv någon stans, alla vet ju att man gjort det ändå.

Jag undrar hur hårförlängning sliter på det "riktiga" håret?

Svar: Det är inget i keratinvaxet som skadar det egna håret. (Med rätt skötsel och varsam hantering). Det finns till och med de som tycker det skyddar det egna håret.

Hur går hårförlängning processen till?

Svar: Man smälter med en värmetång den lilla ”plutten” av keratinvax. Keratinämnet aktiveras vid värme och tränger in i håret och vaxet ligger runt om som en skyddande hinna.

Ser det verkligen äkta ut?

Svar: En riktigt gjord hårförlängning med denna metoden ser mycket naturlig ut.

Hur länge håller det?

Svar: Det varierar beroende på hårets kvalitet, skötsel och yttre omständigheter.
Man kan inte säga hur länge det sitter, men det bör inte sitta längre än 6 månader. Sköter man det på rätt sätt och sätter nya bitar där det behövs osv. kan man ha det kontinuerligt. Går man inte regelbundet på återbesök och håller efter det, brukar man behöva ta bort det efter ca 3 månader. Man tappar ca 100 hårstrån om dagen. Dessa brukar vanligtvis hamna i hårborsten eller på golvet. När man har en hårförlängning sitter de kvar i ”plutten” tills man tar bort den. Det är det håret som kan börja trassla sig. Lossar man på de bitar där man tappat mycket av sitt egna hår och sätter dit en ny bit blir det inte så tovigt. Gör man detta regelbundet blir förlängningen inte förstörd och kan hålla mycket längre.

Blir hårförlängningen bra på dom som har lite vågigt hår?

Svar: Ja, det blir det. Håret som vi säljer är opreparerat, naturligt hår. Det är precis som vanligt hår, ibland rakt ibland fall och ibland lockigt. Man kan inte veta exakt hur det blir. Vanligtvis kan man klippa fram ett litet självfall och ”krama” fram lite vågighet i håret.

Kan man föna, spraya, locka mm?

Svar: Ja det kan man, men man skall vara försiktig. Ett långt hår mår alltid bäst av att självtorka. Hemligheten med att kunna få ett långt, vackert hår är försiktighet. Yttre påverkan är det som sliter mest på håret. Var också noga med att inte använda produkter som innehåller alkohol, då det kan lösa upp ”pluttarna”.
Spraya aldrig direkt på skarven.

Jag undrar om hårförlängningar av denna typ som ni utför även finns utomlands? Jag kommer att vara i Frankrike hela sommaren - tror ni att de gör hårförlängningar där?

Svar: Det finns hårförlängning med denna metod i de flesta länder. Däremot är det inte alltid så att de som utför den har rätt kunskaper.

Jag har gjort en förlängning och tycker håret ser slitet ut. Vad skall jag göra?

Svar: Man bör regelbundet göra inpackningar och gärna fläta ihop håret inför natten. Det finns inget som sliter så mycket som när man ligger och sover.
Det finns många olika kvaliteter av hår på marknaden. Det som är viktigt att tänka på är att ett långt äkta hår alltid är lite slitet i sig självt. Ett hårstrå växer i ca 5 år innan det trillar av.

 

Var kommer håret ifrån?

Svar: (Se även svaret på förra frågan).

Håret är vad man kallar REMY. Europeiskt, rättvänt, avklippt hår som inte behandlats. Detta gör också att man kan permanenta och färga det.
De mörka tonerna är nästan alltid Indiskt hår. Där klipper sig kvinnorna alltid när de gifter sig som offergåva till gudarna.
Hår som inte är REMY, kan vara vad man kallar borstfallet hår. Det är hår som kvinnorna samlar ihop till bollar och säljer till kringresande håruppköpare. Detta hår kardas sedan ut och sorteras, men ligger då i olika riktningar och blir därför tovigt. Man syradoppar det för att bli av med fjällskiktet och doppar det sen i silikon. Ser fint ut till att börja med men blir väldigt risigt när silikonet slitits bort. Såna buntar känns igen på att de är lika tjocka uppe och nere. Vi vill poängtera att det hår som säljs via Gocciani AB inte är av denna typ!

Kan man bada i badhus?

Svar: Man kan göra det mesta även med löshår, men inte överdriva.
Det kan gå bra, men inget din frisör kan garantera. Simmar man t.ex. varje dag och doppar håret i klor, brukar man bli rekommenderad att sätta några testslingor och se hur det håller. Vid konsultationen är det därför viktigt att man berättar så mycket som möjligt för frisören.
OBS! Även saltvatten kan luckra upp "pluttarna" om man inte sköljer ur det innan det torkar. Sitt aldrig och soltorka håret.

Hur mycket kostar det?

Svar: Vi sätter inga priser. Det är upp till frisören själv att avgöra. De som går kurs hos oss lär vi att räkna på mängd hår som kommer gå åt, tid, återbesök och borttagning. När man som kund skall jämföra priset, var då noga att se vad som är inkluderat.

Kan jag använda mina vanliga produkter?

Svar: Nej inte alltid. Man bör undvika alkohol, silikon och balsamprodukter direkt på "pluttarna". Det är också viktigt att man får rent hårbotten ordentligt och sköljt ur schampot noga. En fet hårbotten kan också få pluttarna att glida ner.
Använd ett milt men rengörande schampo, och massera endast in balsam i längderna. Allra bäst är ett s.k. "leave in" spray som du sprayar över längderna efter att du schamponerat och handdukstorkat håret.
Vi säljer produkter som är framtagna speciellt för extensions och rekommenderas av dem som tillverkar systemet.

Hur är det med stark sol?

Svar: Stark sol är inte ditt hårs bästa vän. Inte heller extensions gillar det.
Den erfarenhet vi gjort är att det varierar väldigt från fall till fall. Testpersoner har fått vara i samma temperatur, samma sol och med samma produkter.
På vissa har ingen skillnad märkts medan andra tappat ganska många bitar. Viktigt är att tänka på att inte röra i håret, speciellt inte när det är varmt. Helst bör man givetvis täcka över håret för att skydda det mot solen. Kamma det aldrig när det är varmt, utan vänta tills det kylts ner. I övrigt gäller som vanligt att ha någon solskyddsprodukt i håret. (Inte på pluttarna).

Kan man ha hårförlängning i håret jämt, eller måste man låta håret vila emellanåt? Hur länge kan man ha hårförlängning utan att ens eget hår tar skada? Jag har haft det i sex månader nu, men bytt ut "pluttarna" med jämna mellanrum.

Svar: Din fråga går tyvärr inte att ge ett helt rakt svar på din fråga. Det är så individuellt hur hårsäckarna trivs med "besök"... En duktig frisör kan bedöma det efter att se hur ditt hår mår. Tappar du mycket, dvs. mer än normalt av ditt egna hår osv. Man skall alltid göra som du har gjort, byta ut vissa "pluttar" under tiden. Detta för att de ställen där man tappat eget hår (som sitter kvar i biten) inte skall börja trassla sig med "plutten" bredvid. De flesta hår klarar av att ha en hårförlängning kontinuerligt i många år.