Kurser

Fördjupande kurser

Vill du fördjupa och förbättra dina kunskaper inom frisöryrket? Vi erbjuder ett brett kursutbud med allt ifrån introduktion till avancerade färgtekniker samt möjlighet att skräddarsy en kurs helt utifrån dina egna behov.

Kurserna passar för dig som är yrkesverksam som frisör och behöver utöka din kunskap för att bli ännu vassare i yrket. Lämplig för dig som vill förnya dina kunskaper i olika områden och tekniker. För att du ska få största möjliga nytta av våra produkter erbjuder vi kontinuerligt både visningar och kurser i bland annat färgtekniker och klippteknik. Nedan finns en översikt av vårt program.

På rätt kurs med Gocciani - Kunskap ger framgång

Vi erbjuder också kundkvällar och kurser på de orter där vi finns representerade. Spana in vårt kursschema för att ta del av våra kommande kurser och aktiviteter.


Kontakta oss
Utbildningsansvarig Jenny Balchin
Mail [email protected] Telefon 0304-60 00 64

Utbildningstekniker Hannah Nilsson
Mail [email protected] Telefon 0790 - 06 65 97


Level Up med Marielle Ecklund & Gocciani - Unikt samarbete i höst!Kursupplägg:
Missa inte vårt unika samarbete tillsammans med Marielle Ecklund, en av Sveriges främsta inom Balayage och blondering. Hon har en bakgrund inom Björn Axén, men har även arbetat internationellt och med stora namn såsom Chris Appleton och USA:s Balayage queen Candy Shaw. Marielle fokuserar mycket på prissättning och att höja statusen för frisörer, och med sina 15 000 följare på Instagram så utbildar och inspirerar hon både frisörer och kunder med produkter, prissättning och förväntningar inför ett frisörbesök. Utvecklingen i branschen går väldigt snabbt och förändringarna de senaste åren har varit enorma. Större krav ställs på frisörer gällande kunskap om nya produkter och utvecklade färgtekniker, vilket även ger en annan prissättning. Under detta tillfälle har du möjlighet att få klarhet i många av de situationer som frisörer numera står inför. Detta vill ni inte missa!

DAG 1

Du kommer bli guidad i hur du kan hantera branschens utveckling kring nya färgtekniker, hur du avsätter rätt tid och även tar rätt betalt för dessa nya typer av färgjobb. Marielle kommer gå igenom vikten av en noggrann konsultation och hur du sätter hälsosamma gränser gentemot kunder på ett vänligt sätt. Du kommer lära dig hur du bygger din kundkrets med den typ av kunder du önskar ha i din stol. Du får dessutom ny kunskap i hur du fotar och filmar dina jobb på bästa sätt för sociala medier med tips på bästa ljussättning och vinklar och hur du bygger upp dina sociala medier.

Marielle kommer arbeta på två modeller med sina signaturtekniker inom Foilayage och handmålad Balayage för att nå olika resultat. Du får se hennes toningstekniker och hur hon jobbar ihop färger och nyanser för att få till dessa ”Pinterest-hår” som kunderna önskar. Detta är ett unikt utbildningstillfälle med Gocciani + Marielle. Missa inte det!

Tid: 10.00-16.00
Kostnad: 2995 kr (efter 30/9 ordpris: 3995 kr)
Ingår: Lunch, goodiebag
Fokus: konsultation, prissättning, sociala medier, balayage

DAG 2 - Balayage med Sunlights Balayage

Lär dig måla Balayage med denna fördjupande hands on-utbildning med Marielle. Denna kurs ger dig grunderna inom Balayageteknik och du kommer förstå den stora skillnaden mellan Foilayage, frihandsmålning och Fransk Balayage som är grunden till Balayage. Efter kursen kommer du ha utökat din kunskapsnivå så du på ett lättare sätt kan välja rätt teknik till rätt tillfälle med kunden i din stol.

Marielle går igenom blandningsförhållanden, placeringstekniker och andra tips & tricks för att få det perfekta solkyssta resultatet. Vi målar på dockhuvuden och tränar in de olika teknikerna inom Balayage och hur du kan få olika effekter beroende på önskat resultat.

Begränsat antal platser!

Tid: 10.00-16.00
Kostnad: 2995 kr (efter 30/9 ordpris: 3995 kr)
Ingår: Dockhuvud, kursmaterial, lunch
Fokus: Frihandstekniker, Balayage, tips & trix

Boka båda dagarna så får du 500 kr rabatt!


Vi på Gocciani vill alltid hjälpa er att driva en lönsam salong. Därför kommer vi att subventionera en del av priset för att så många som möjligt kan få ta del av denna fantastiska utbildning tillsammans med Marielle. Boka senast 30/9 för att ta del av detta erbjudande.

För vem?
För dig som jobbar inom frisörbranschen och vill utveckla dina kunskaper.


BOKA!

Vi erbjuder 2 tillfällen vardera för dessa kurser hösten 2021, ett i Stockholm och ett i Stora Höga. Se vårt schema för vilka datum det gäller.

Du + Gocciani Academy= Sant ❤

Digital utbildning!
Kostnad: 995 kr för hela salongen.
Tid: ca 2h, tidpunkt enligt överenskommelse.

Längtar du efter en stund fylld av inspiration och trender samtidigt som du kan känna dig bekväm att ställa frågor?
Då ska du boka in en digital private session med Gocciani Academy Under ca två timmar ger vi dig de senaste trendrapporterna varvat med färgtekniker, stylingtips med tillhörande accessoarer samt inspiration för våren och sommaren. Givetvis skräddarsyr vi innehållet och fokuserar mer på just det DU känner att du vill veta mer om! Boka in ett mysigt frukostmöte, eller varför inte en eftermiddags-AW för dig och din salong tillsammans med oss när det passar er – flexibiliteten är maximal!

Unna dig en inspirerande stund tillsammans med vår tekniker, personligt och så nära vi kan utan att ses.Gocciani Weekend

Gocciani Weekend

Låt dig inspireras av fantastiska kreatörer, tekniker och stylister. Passa på att umgås med dina kollegor i branschen. Gocciani Weekend är en maxad helg med visningar, trender, god mat och underhållning.


Läs mer om senaste upplagan av vår weekend här!


Lashlift & Browstyling!

Minst 4 & max 6 pers.
Kostnad: 2995 kr/person
Ingår: STARTER KIT-basic colours, Eyelash lift Kit, Academy book, lättare dryck och förtäring
Fokus: Brynfärg, brynform, Eyelash lift

Kursupplägg:
Tid kl.8.30-12.30 En kurs för dig som vill lära dig jobba mer professionellt med bryn och jobba med lashlift på salong. Vi går igenom grunderna och tillvägagångssätt med både bryn och lashlift. Vi lär dig styla ögonbryn och ögonfransar efter ansiktsform, hår- och hudfärg samt personlig stil. Vi kommer att visa allt grundligt på en modell, därefter jobbar du på egen modell. Under dagen jobbar vi med RefectoCils produkter. Efter genomförd kurs är du certifierad av RefectoCil.
OBS: Egen modell medtages.

För vem?
För dig som jobbar inom frisör- och/eller hudvårdsbranschen och vill börja jobba mer professionellt med bryn och fransar.


Make-up

Minst 4 & max 6 pers.
Kostnad: 2995 kr/person
Ingår: Startkit med penslar och makeup (värde ca 1700 kr).
Fokus: Make-up för dag och kväll

Kursupplägg:
Tid kl.9-16 inkl. lunch. En dagskurs för dig som vill lära dig att utföra enklare dags- och kvällsmakeuper på kund i salong. Dagen startar med produktgenomgång av vårt egna makeupmärke Fontana Contarini. Vi går sedan igenom grunderna i makeup och hur du utefter din kunds färger, former och önskemål väljer passande produkter och appliceringsteknik. Du arbetar på modell under handledning av kursledare.
OBS: Egen modell medtages.

För vem?
Kursen passar dig som arbetar på salong som frisör eller hudterapeut. Inga förkunskaper krävs.


Color Smarter

Minst 4 pers.
Kostnad: 1295 kr/person
Ingår: Kursmaterial + diplom
Fokus: Färglära, grundläggande appliceringstekniker, tips och trix

Kursupplägg:
Tid kl.9-12. Hur blir vi bättre på att färga hår? Vi fördjupar oss i vår färglära och går igenom de viktigaste grunderna såsom; färgstjärnan, grund- och komplementfärger. Vad är viktigast att tänka på vid pigmentering och vad gör vi när håret är missfärgat och skadat av beläggningar. Vi går även igenom vikten av konsultation och att jobba kostnadseffektivt. En förmiddag med färg i fokus!

För vem?
Kursen passar dig som är yrkesverksam som frisör och behöver utöka din kunskap inom färglära. Kursen är även lämplig för dig som vill förnya dina kunskaper och få extra råd och knep. Kursen är oberoende av färgmärke och därför kan läran appliceras i vilket färgmärke Du än jobbar med.

Digitala utbildningar med Indola

Att skapa de senaste trenderna har aldrig varit enklare. Upptäck alla Indolas digitala utbildningar. Läs mer här!


Varje ny Street Style Collection har tillhörande "How to" utbildningar där teknikerna som använts för att skapa de senaste trenderna visas. Läs mer här!


Indolas ed(you)cation erbjuder steg för steg utbildningar och artiklar på trendiga tekniker och experttips varje månad. Klippningar, färg och så klart, styling! Läs mer här!


Missa heller inte att följa Indolasverige på Instagram och Indola Sweden på Facebook för att ta del av det allra senaste!
Information

Efter du anmält dig får du normalt en faktura inom 10 dagar. I vissa fall väntar vi med fakturan för att vi väntar på mer information kring exakt plats för kursen. Om du inte skulle få fakturan inom 20 dagar bör du kontakta oss för att kontrollera.Viktigt

Vid avbokning senare än 10 arbetsdagar innan kursstart skall full betalning erläggas. Gratiskurser är avgiftsfria men avbokar man sig senare än 5 arbetsdagar innan kursstart tillkommer en avbokningsavgift på 300 kr per anmäld deltagare. För att se avbokningsvillkor för kundkvällar/kurser i våra butiker/lagerbutik se specifika villkor för varje event i vårt kurschema. Vi reserverar oss för att kurser kan ställas in vid för få deltagare. 
Color Blonde

Minst 4 pers.
Kostnad: 2195 kr/person
Ingår: Kursmaterial + dockhuvud + diplom
Fokus: Slingtekniker, blondering och ljusfärg

Kursupplägg:
Tid kl.9-15 inkl. lunch. Kursen för dig som vill bredda dina kunskaper inom slingtekniker, blondering och ljusfärg. Vår kursledare går grundligt igenom vad du behöver tänka på när du ljusar upp hår, indelningar, applicering etc. och hur du ska tänka när du nyanserar. Dessutom får du en mängd olika tips på tekniker, redskap och produkter du kan använda dig av i ditt praktiska arbete på salongen. Dagen börjar med teori och demonstration, efter lunch arbetar du praktisk på dockhuvud.

För vem?
För denna kurs krävs att du har grundläggande kunskaper i färglära för frisör och behärskar de vanligt förekommande tekniker som används i frisöryrket. Kursen är oberoende av färgmärke och därför kan läran appliceras i vilket färgmärke du än jobbar med.


Color Freehand

Minst 4 pers.
Kostnad: 2195 kr/person
Ingår: Kursmaterial + dockhuvud + diplom
Fokus: Balayage, frihandstekniker, tips och trix

Kursupplägg:
Tid kl.9-15 inkl. lunch. Kursen syftar till att bredda dina kunskaper i frihandstekniker. Dagen börjar med teori och demonstration av olika tekniker, där du får ta del av olika knep att använda dig av vid färgbehandlingar som balayage/frihandsmålning. Vi går även igenom vad du bör tänka på när det kommer till uppljusning och nyansering av hår. På eftermiddagen arbetar du praktiskt på docka under handledning av vår tekniker.

För vem?
För denna kurs krävs att du har grundläggande kunskaper i färglära för frisör och behärskar de vanligt förekommande tekniker som används i frisöryrket. Kursen är oberoende av färgmärke och därför kan läran appliceras i vilket färgmärke du än jobbar med.

Skräddarsydd kurs!

Minst 4 pers.
Kostnad: 995 kr/person + ev. logi & resa
Ingår: Kursmaterial

Kursupplägg:
Ett perfekt alternativ för dig som har specifika önskemål kring en kurs, som inte uppnås av våra färdiga kurspaket, och vill att vår tekniker kommer och håller kursen hos dig. Vi anpassar oss efter dina behov och skräddarsyr kursen helt efter Dina önskemål!Introkurs - Luxury Hair Pro

Fm/Em 4 timmar
Kostnad: 1895 kr / salong
Ingår: Kursmaterial

Kursupplägg:
Det här är kursen för dig som vill börja jobba med Luxury Hair Pro. Vår tekniker går först grundligt igenom hela produktsortimentet, och därefter får du chans att prova färgerna/produkterna praktiskt på modell under handledning av vår tekniker.